2017 - годината на Огнения петел

2017 - годината на Огнения петел
www.kristina-art.com
30 Декември 2016

Според китайския хороскоп 2017-та година е годината на Петела. Тя ще настъпи на 28 януари 2017-а. По правило, родените под съответния знак, който се пада тази година, нямат особен късмет. Ето защо петлите, за съжаление, няма да имат особено добра година, но пък могат да се постараят да променят това с някои добри практики.

Какво носи късмет в годината на Петела?
Щастливи числа в годината на Петела са 5, 7 и 8. Дни с късмет за родените под знака на Петела ще са 4-то и 26-то число от всеки лунен месец от китайското летоброене. Петлите трябва да носят златисто, кафяво и жълто или комбинации от трите цвята за късмет и просперитет. В дома си Петлите трябва да поставят свежи цветя, най-вече гладиола или целозия (петльов гребен). Най-късметлийските месеци от китайския лунарен календар ще са 2-ри, 5-ти и 11-ти.

Какво да избягвате?
Петлите трябва да избягват червеното във всичките му форми. Всичко, оцветено в червено, трябва да пуска сигнална лампичка в съзнанието ви. Числата, които под всякаква форма ще ви донесат лош късмет, са 1, 3 и 9. Избягвайте ги. Не поемайте на пътешествия в източна посока. Най-лошите месеци за Петлите ще са 3-ти, 8-ти и 12-ти от китайския лунарен календар.

Ако сте наистина суеверни, тази информация ще ви бъде от полза:

Най-трудно ще бъде в началото.
Първите няколко месеца от Китайската Нова година ще бъдат най-тежки, защото тогава всеки от нас ще трябва да се пребори с вредните навици и пороци, с комплексите и страховете си, ако иска да успее след това.

Трябва да търсим хармонията с интимната половинка, семейството, приятелите, колегите, защото Петелът е управляван от огнения елемент или Ин. Това е времето, в което всеки един от нас трябва често да се усамотява и да търси вътрешния баланс на ума и душата.

Ще работим здраво, защото Петелът е известен със своята целеустременост, ефективност, честност. Време на успешна кариера и преследване на мечти. Годината на Огнения петел е невероятно подходяща за успешна самореализация, за усвояване на нови професионални върхове или за смяна на местоработата.

Трябва да се отнасяме сериозно към парите и да ги харчим разумно - трезво да преценяваме рисковете и да се разпростираме според джоба си. Годината ще бъде успешна и за бизнеса. 

За да сме здрави, е хубаво да се обърнем към природата. Не забравяйте, че сексът е и здраве - гони стреса надалеч.

Необвързаните имат 90% шанс да срещнат любовта на живота си, дори да сключат брак през годината на Огнения петел. Ако вече сте създали семейство, това е много благоприятен период да планирате бременност - зачеването ще се случи лесно, бременността ще мине леко.

Всичко ще бъде обагрено в червено, но трябва да избягваме да носим този цвят. Освен за червеното облекло и аксесоари, трябва да забравим и за червените камъни като рубин или гранит. За да тушираме огнената стихия на червеното, хубаво е да заложим на земните цветове - бежовото, пясъчните нюанси и светложълтото. Кафявото и жълтото са цветовете на Годината на Петела, които са подходящи за всички знаци от Китайския зодиак.

Задължително трябва да имаме лилавите нюанси в интериора на дома и офиса. Според Фън шуй, ако заложите на този цвят в обзавеждането, късметът винаги ще е с вас. Лилавото, което се получава от смесването на синьо и червено, символизира сила, благородство, лукс, независимост, креативност, амбиция.

През годината на Огнения петел почти всички зодии от Китайския хороскоп ще се чувстват добре. Годината ще бъде супер успешна за хората от зодия Дракон. Отлична за родените под знака на Змия, Вол и Петел. Плъх и Тигър също ги очаква ползотворна година. За Коза, Глиган и Маймуна ще има от всичко - добро и лошо, радост и мъка, смях и сълзи... Заек, Кон и Куче да се готвят за изпитания, защото годината за тях ще бъде най-тежка. 

 

Прочетете още