фирми продукти
представяме
работа
 
Кристалите във Фън Шуй

кристалиДумата "кристал" идва от гръцки и означава "замръзнала светлина". Кристалите се използват от векове от човечеството за различни дейности – за лекуване, за предпазване, за декорация. Познанието за кристалите е използвано още в митичния Атлантис, в Южна Америка, Египет, Тибет и много култури по цялото земно кълбо.

Във философията на фън шуй кристалите са широко използвани заради специфичната енергия и вибрации, които те внасят в дома – енергия от дълбините на Земята. Освен това повечето кристали са сравнително евтини за закупуване. Когато купите за пръв път кристала или когато го получите подарък, първо трябва да го почистите. Кристалите пренастройват вибрациите си спрямо новия дом и новия собственик. Затова те трябва да се почистват редовно и да се третират с внимание.

Всеки вид кристал има различна енергия и се използва за различна цел, но като цяло кристалите са едни от т.нар. "предмети за лечение" във фън шуй, които се използват за разрешаване на конкретни проблеми.

Така например розовият кварц се използва, за да привлече любовта и романтиката, както и за излекуване на нараненото (или изплашено) сърце след нещастна любов. За целта често се поставят  2 сърчица от розов кварц в Югозападния сектор на пространството, за да символизира щастието на двама души в любовната връзка. За излекуване на любовната мъка пък се поставя купа, пълна с парченца розов кварц.

Обработеният хематит пък се използва за протекция, концентрация и усещане за сигурност. Например, ако детето Ви е свръх активно и раздразнително, и заради това има проблем с концентрацията, енергията на хематита би била много полезна. За целта можете да поставите кристала в детската стая или в Западния сектор на дома. Друг начин да използвате хематита е да го поставите до входната врата, тъй като там той ще изпълнява най-добре предпазващите си свойства.

Ето и кратка информация за свойствата на още няколко вида кристал:

кристали§ Кехлибар – в много култури той се счита за свещен; пречиства средата, в която е поставен; отделя слънчева и светла енергия, която успокоява и стимулира интелекта; притежава пречистваща и предпазваща енергия.

§ Аметист – един от най-силните пречистващи камъни; неговата енергия провокира вътрешно спокойствие и хармония, както и мъдрост, и разбиране; пречиства аурата, дарява усещане за стабилност, сила и спокойствие; намалява страховете и подхранва надеждите.

§ Аквамарин – много полезен е за подсилване на човешките взаимоотношения, защото провокира казване на истината; дарява спокойствие и любов.


кристали§ Лунен камък
– успокоява и балансира емоциите; пречиства от негативната енергия и провокира емоциите; вярва се, че той носи щастие в дома.

§ Нефрит – той символизира спокойствието и е силно средство за постигане на емоционален баланс.

§ Прозрачен кварц – най-често срещаният кристал, понякога прозрачен, а понякога с лек млечен цвят; естествената цел на кварца е да създава хармония; той пречиства средата и е силно "лекарство" (защитен символ) във фън шуй.

кристали§ Тигрово око – синтезира енергиите на пясъка и земята, и притежава енергията на слънцето; създава усещане за смелост и самочувствие, за оптимизъм и душевно спокойствие; добър кристал за поощряване на богатството и парите.

§ Ахат – разнообразието от цветове и различните слоеве в кристала символизират  единството на различните аспекти в нашия живот; може да се използва и за предпазване при пътуване; увеличава усещането за сила и смелост.

§ Топаз – познат като "камък на истинската любов", той отнема отрицателната енергия; счита се още, че носи здраве и богатство на собственика си; провокира индивидуалността и креативността; идеално решение за офиса или ателието.

§ Турмалин – силно фън шуй "лекарство" (защитен символ) с предпазващи свойства; подпомага концентрацията и дава вдъхновение; идеален за офиса, както и за секторите Кариера и Знание.

* Моля забележете, че лекуващите свойства на кристалите се отнасят само на естествените такива, а не за онези, направени от човека или които са облъчени.


Източник: fengshui.about.com







Няма коментари


ключови думи
фън шуй, кристали

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg