0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Български Фън Шуй за дома
« -: Юли 25, 2012, 13:37:04 pm »
Не искам да натрапвам разни религиозни брътвеж, бих искала само да вмъкна, че откакто чета разни неща из нета или по-специялизирана литература все по-ясно ми става, защо не случайно в българските предания за украса на дома и източните има много съвпадения. Не без известно е, че прабългарите или протобългарите са толкова древни, те са имали изключителни познания върху културата и държавността, всички знаем, че те са научили китайците на държавност. Дали са им календара и са ги научили на фън шуй, тоест как точно да си подреждат дома така, че всичко да им върви по вода. Защото в превод от китайски Фън Шуй, значи - вятър и вода. Вярвате или не, имайки малко познания и мъничко надежда към даден амулет, който е поставен на точно определено място в дома Ви, нещата се случват, то поне при мен е така. За това, не знам как ще Ви прозвучи, но поне при мен всичко се оправя, защото човек все се надява на по-добър живот и малко повече щастие. Например вярвали са, че дори и кристалите са живи същества и поставени в дома, те внасят живот и помагат на хората да се чувстват добре, изпълняват желания, но и изискват и отношение към тях, което се състои в това - че всеки ден човек трябва да си мисли за съкровеното си желание, докато ги бърше от прах и то се случва. Същото важи и за останалите атрибути, жабата на финансовото богатство, Хотей - смеещият се Буда, който носи радост и богатство! Кучетата Фу, пазители на дома, Ба Гуа огледало, което поставено на входната врата с огледалната част от пред пази от лоши съседи и лоши хора, вятърни чанове, които внасят положителната енергия и които премахват отрицателното влияния насочени към дома и офиса. Пи Ю, които генерират много финанси на притежателя си, поставени в югозападният квадрант на офиса и Драконът, който е един от най-важните символи във Фън Шуй! Не на последно място и Ганеша - особено силен талисман, почитан и пазител на жените в дома. Да не говорим за цветовете, че ако преобладава червеният цвят в дневната, това също привлича късмет и богатство, забележете само в българската традиция, че почти навсякъде присъства този цвят в шевиците, в чергите, в одеялата, в килимите... и къде ли не още :) Започвам темата тук, защото много мои приятелки луднаха по фън шуй, не претендирам, че много разбирам, защото това е огромна и древна, необятна традиция, но те ме молят да им казвам кое къде се слага в дома, повечето остават изненадани, че нещата при тях проработват, и си казвам защо, ако има и други, които имат някакъв житейски проблем и искат да си разрешат, а не намират рационално решение, мога да дам някой и друг съвет кое за какво се ползва, и да ги насоча към какво да се стремят. Знаем, че всички искаме дечица, е добре де, във всеки един дом има сектор, отговарящ за семейството и ако там се постави даден талисман... може да помогне, нали така. Естествено, че човек първо трябва сам да си помага, за да му помогне и Господ, както е казано :) Та, така има ли мацки, които харесват Фън Шуй?
*
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #1 -: Юли 25, 2012, 14:23:52 pm »
Аз харесвам, но не мога да кажа, че разбирам дори и малко  :). Ще чета с интерес, а може и да питам  :oops:
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #2 -: Юли 25, 2012, 14:35:31 pm »
Разбира се,
Много ще се радвам, ако съм ти в помощ, питай ме за всичко, ще ти кажа и с каквото мога ще помагам  :D
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #3 -: Юли 25, 2012, 15:01:43 pm »
И така, когато човек си иска нещо положително - то винаги става, както се казва в една книга - Подсъзнанието може всичко, така чрез съзнателно насочване на мисълта за нещо хубаво, то определено ще се случи.
Ето при мен най-нагледният пример. През 2004-та година имах връзка, която беше от разстояние, той живееше в Русе аз в София, много рядко се виждахме, даже по телефона се чувахме страшно рядко. В един момент без да исках счупих едно огледало, от суеверие си  помислих, че 7 години нещастна любов ме очаква... И така разбрах, че това момче ме е е лъгало и всъщност съм му била момичето от София, с което той се е забавлявал, а в Русе той си е имал друго момиче. Приех раздялата много тежко. По време на следването се влюбих в един колега, но неуспешно, само тайно страдах и нищо повече. Накрая взех да си пиша с разни чужденци, изгубих още две години след дипломирането в напразни скайп обещания за светлото бъдеще и накрая -едно голямо нищо, пълен провал. Тогава си казах, че е крайно време да направя нещо, за да си намеря половинка. Ходих в Манастира Св. Мина, направих там няколко ритуала, папа чете молитви, всичко беше свързано единствено и само за женитба, бре.. този момък никакъв го няма. Мислех си да не е от килограмите взех да отслабвам. Тогава една приятелка ме светна, че трябва да си сложа близо до леглото окачени с червен конец - няколко гълъбови пера, защото гълъбите никога не сменят партньора си. Ок, взех да събира пера, окичих си ги, след това, тази приятелка ме светна, че е хубаво да прочета малко за Фън Шуй за сектора на любовта, че има разни амулети които се поставят на даденото място. И така първо си купих двойка патици мандаринки, те винаги с две! Мъжка и женска, трябва да се сложат на нощното шкафче, където необвързаната жена спи, всеки ден трябва да ги пипа и да ги бърше отпрах, после за да се засили действието и за привличане на още повече любов се взима розов кристал, който се връзва на червен вълнен конец и се окачва в югозападният край на спалнята в близост до прозорец. Общо взето така направих, трябваше да обръщам специално внимание на тези амулети в продължение на 28 дни - 1 лунен месец и чудото стана. Запознах се с моето момче, вече годеник и сме заедно от 2 години и три месеца. Общо взето, смесване на религията и вярата, че нещо ще стане, то наистина става!!! Та така с тази езотерика. Внимавам да не прекалявам, но съм благодарна, че това се случи с мен. При Фън Шуй са много важни посоките, защото ако объркаш дадената посока, може да се получи така, че вместо пари ще привлечеш любим човек, който обича парите. Не, че е лошо, напротив, но трябва да си наясно какво точно искаш, за да се наредят талисманите, така че да се задействат :)
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #4 -: Юли 28, 2012, 18:28:38 pm »
В един дом е много важно да има и дракон: ИМПЕРАТОРСКИ ДРАКОН ЗА ДОБЪР КЪСМЕТ
Драконът е основният символ на абсолютна власт по Фън Шуй, както и в китайската митология. Божественият Дракон осигурява успех на главата на семейството. За да го видите в пълната му сила, поставете го в източната част на дома си, но може да бъде поставен и навсякъде другаде в дома, освен в спалните, за да носи добър късмет на вас и семейството ви. Китайските бизнесмени често го поставят в офисите си, за да увеличат успеха. Поставете дракона на изток от бюрото си, за да ви носи добър късмет и успех. Да бъде по-ниско от нивото на главата ви.
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #5 -: Юли 28, 2012, 18:31:23 pm »
АЗИАТСКИ ТИГЪР
В Китай тигърът се смята за цар на дивите животни. Смятат го за естествен символ на царско достойнство, власт и безстрашие. Смята се, че образът на Тигъра ужасява и гони лошите демони. Във Фън Шуй Тигърът е много важен, тъй като неговите ивици обозначават благоприятно съчетание на Ин и Ян. Тигърът символизира изключително мощна сила, която предпазва от демони и зли духове. Според китайската митология Тигърът е най-добрият символ за защита от лошите намерения на хората.
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #6 -: Август 10, 2012, 16:05:17 pm »
Годината на Черният Воден Дракон (2012)(
Каква ще бъде 2012 г.? Много очакват тя да бъде края на света, погрешно мислейки за календара на Майте или Хинду космологията възприемайки ги като линейно време вместо като циклично. От гледна точка на фън шуй, 2012, е годината наВодния Дракон, които носи много възможности за добра съдба.

Въпреки, че годината на Заека се характеризира със спокойствие , годината на Дракона ще бъде белязана от вълнение, непредсказуемост, вдъхновение и интензивност. Заека насища хората с чувство на предпазлив оптимизъм, но хората реагират на духа на Дракона с енергия, жизненост и необуздан ентусиазъм и много често липса на повишено внимание, което не е съвсем разумен ход.  Що се отнася до характеристиките на Дракона- най-подходящата дума  тук е Драма. Затова ако поемете неразумни рискове, може да се окажете във вихъра на собствената си драма.

Годините на Дракона са щастливи за всеки, които мисли да стартира нов бизнес  или да започне нови проекти от всякакъв вид, просто защото парите по-лесно идват при всеки, независимо дали са спечелени, взети назаем  или получени като подарък. Логично би било да очакваме подобряване на икономиката в чисто личен план и да бъдем облекчени през следващата година. Богатството може да бъде натрупано, но може да бъде и и загубено. Имайте предвид, както всички добри неща, че годината на Водния Дракон ще достигне до своя край и след това ще бъдете държан отговорен  за неразумната екстравагантност която сте проявили през нея.
Водните Дракони се явяват на всеки 60 години-  така че имаме Ин Водни Дракони в годините 1952, 1892, 1832, 1772 и т.н. Бъдещето също съдържа Водни Дракони в годините след 2012- 2072, 2132, 2192 и т.н.

Всеки знае, че водата покрива 2/3 от планетата и, че нашите тела са съставени от 95% от нея или казано накратко ние просто не можем да живеем без нея. В китайската теория на елементите, Водата произвежда Дърво което е символ на растеж и естествен елемент от Дракона. Дракона владее Изток/Юг-Изток сектора на Богатството и Акумулирането в часовете между -7 сутрин -9 вечер. Асоцииран с гръмотевица, светкавица и издигане, Водния Дракон символизира творчеството в най-добрата му форма.
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #7 -: Август 17, 2012, 16:58:05 pm »
Трикраката жаба на парите притежава изключителната сила да привлича парите към притежателя си.

"Chan chu" както се нарича на китайски се асоциира с Луната. Това е така, защото се вярва, че жабите се трансформират с фазите й. Във Фън Шуй, жабата на парите символизира богатство, добро здраве и е жена на един от 8-те Безсмъртни.

За притежание на открадната жаба получавате наказание от Небесата. Жабата винаги жадува за пари и затова винаги е представяна 'седнала' върху пари. Смята се също, че тя е едно от 5-те свети същества, които предпазват от нещастия и благославят дома ви  с богатство, просперитет, добра заплата и длъжност, добър късмет, щастие и дълголетие. 

За да я активирате я поставете на пода или на масичка близо до входната врата, но не директно срещу нея, а малко под ъгъл за да кани парите вътре в дома. Други подходящи места за активатора на паричния късмет е щастливия ъгъл или Сектора на богатството ( югоизток или под вашето Гуа число).

Можете да я поставите под дивана или масата или на всяко изолирано място. Жабата може да ви помогне да разкриете допълнителни източници на приходи и израстване в кариерата.

Ако щете ми вярвайте, но наистина действа!!! Въпросът е само да повярваш, че става и става!
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #8 -: Август 19, 2012, 15:49:56 pm »
Записче :D
Чела съм няколко книжки и далеч не претендирам да съм информирана, но на няколко неща държа:
1) правилните форми - правоъгълник, квадрат, кръг. Разни апартаменти със странни петоъглълни, трапецовидни стаи или полуовални стени не ми ги хвали.
2) само закрити етажерки (е не може и без малко, но малко открити). Откритите етажерки с много вещи върху тях трупат прах! Прахът не дава възможност на енергията да тече!
3) никакви огледала в спалнята :-) казват дори, че води до изневяра у половинката
4) капакът на тоалетната чиния винаги трябва да е затворен.
5) колкото повече неща си си направил сам вкъщи толкова по-добре.
6) повече естествени материали вкъщи - дърво, камъни, метали, вода (не на пластмасата!)
7) имам бамбук, символ на дълголетие
Признавам, че не съм фенка на трикраките жаби и другите подобни "амулети". Някак си ме отвращават визуално.
Не спазвам също посоките за спане и цветовете.

Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #9 -: Август 20, 2012, 19:09:05 pm »
47 Smiles  :D, привет мила  :bighug: :bighug: :bighug: Тъкмо тези неща щях да публикувам :) Браво, че ме изпревари! Съгласна съм за шашавите стаи, които са не знам колко ъгълни и трапецовидни :) Обаче, живея в едно малко ателиенце, цялото пълно с т.нар. отровни стрели - шашави ъгли, тавани, греди и какво ли още не, та се намесват и амулетите, за да ги коригират, доколкото е възможно... притеснява ме това огледало, дето ми е в спалнята... ужасссс, няма и къде да го запокитя. Та ще видя там какъв амулет да му закича... :oops:
*
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #10 -: Август 20, 2012, 21:44:51 pm »
Хич не го мисли огледалото нашето много си е добре, дали защото е срещу прозореца не знам.
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #11 -: Август 20, 2012, 22:40:06 pm »
Черна Котке и М-и, и аз имам огледало в спалнята, но то е на вратата на гардероба от вътрешна страна. Отваряш и тогава може да се огледаш. Никога не съм имала открито огледало и не мога да твърдя нищо със сигурност. Много са важни настройките в главата също :-)
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #12 -: Август 21, 2012, 12:00:31 pm »
Ммм...разбира се, всичко си е в главата, човек винаги трябва да мисли положително. BTW и моето огледало е срещу прозореца  :oops:
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #13 -: Август 21, 2012, 22:26:49 pm »
Сетих се за един управител на едно предприятие, който също си падаше по Фън Шуй.
Беше помолил всички служители да не оцветяват в червено клетките в екселски файлове, защото значело агресия.
Беше помолил юрист-консултката си да си махне кактуса от стаята поради подобна причина.  :lol:
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #14 -: Август 22, 2012, 11:35:23 am »
ЕЕЕехехееее :lol: :lol: :lol: мног сладко ме разсмя  :P  :bighug:, чак пък толкова не съм хипнотизирана, но има хора, които буквално са луди по Фън Шуй, ползвам го до толкова, колкото да ми върши някакъв определен тип работа, например: имам нужда от пари - хоп, купувам си жабата, парите взеха да идват, след това - имам нужда от любов, взимам си розов кристал и патици мандаринки - хоп, мъжа е при мене! Въпреки, че, за да е по-силна любовта окичих няколко гълъбови пера, вързани с червен конец над главите ни в спалнята и готово, имаме нужда от весела къща и добър късмет - Хотей и Драконът влетяха! Приятелките, които имат разни проблеми им казвам, кое горе-долу ще им трябва и хоп те щастливи и доволни  :oops: Ама, така е то :)
Трябва да се поинтересувам, кое божество отговаряше за децата в къщата, за да си го набавя, имаше разни такива, тия дни ще поразпитам и прегледам в нета, ако има нещо свързано с плодовитостта на семейството... В един случай май беше бикът, който отговоря за това, но ще погледна по-детайлно и ще споделя. И все пак, за да се задейства даденият талисман, трябва да мине очно един лунен месец - 28 дни :)
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #16 -: Август 22, 2012, 16:04:15 pm »
И като цяло: http://fengshuibg.com/  :D
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #17 -: Август 22, 2012, 16:06:09 pm »
Стимулиране на сектора, отговарящ за децата в семейството

Ако искате бебе,  стимулирайте Чи (Ци) в западния сектор на вашия дом.  Тук трябва да „властва” Ян енергията и елементът метал. Ето няколко идеи:


Можете да поставите снимка или картина на деца.
Сложете нар  в западния сектор- този плод е могъщ символ на плодородие.
Можете да използвате фигурката на благия слон или двойка слонове.
Сложете красив планински кристал на запад и ако този сектор от дома ви е тъмен, осигурете поне 3 часа силна светлина в него. Можете да запалите свещ или да включите настолна лампа.
Поставете в западния сектор детска играчка – без значение каква.

Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #18 -: Август 22, 2012, 16:36:40 pm »
http://fengshui-bg.com/bg/product-view/0/7.html Много полезен и вдъхновяващ сайт :)
Re: Български Фън Шуй за дома
« Отговор #19 -: Септември 04, 2012, 09:49:45 am »
Фън Шуй съвети за вашия дом
Фън Шуй философията се основава на подреждането на предметите в пространството така, че да привличат в дома ви, а оттам и в живота ви, романтиката, богатството, хармонията в отношенията, професионалните успехи и мъдростта. Разполагането на обектите обаче не трябва да става на случаен принцип, а по точна схема, която се съобразява с баланса между петте елемента в природата. Да, точно така пет - според Фън Шуй, освен четирите основни елемента вода, огън, дърво и земя, съществува пета, много мощна сила – металът. И във Фън Шуй, именно металът привлича енергията. Освен това той помага за концентрацията и мотивацията. Но не трябва да се прекалява, защото може да предизвика обратен ефект –хаос.
 
Останалите четири Фън Шуй елемента имат също толкова ключово значение за атмосферата във вашия дом. Водата, представена чрез аквариуми и декоративни фонтани, е символ на богатството и професионалния успех. Дървото, представено чрез живите растения, които отглеждате, провокира творческото мислене и личното развитие. Земята, представена чрез камъка или чрез глинените съдове, е стабилната сила, която ви дава сигурност и чувство за ориентация. Огънят е най-мощният от всички Фън Шуй елементи. Представен от червения цвят, свещите или камината, той символизира страстта. Но внимавайте да не лумне пожар.

Според Фън Шуй всяка стая от жилището ви трябва да има свое собствено излъчване и да бъде подредена така, че в нея да се чувствате уютно и спокойно. Всяка вещ трябва да има определено място, а недостатъците на помещението трябва да бъдат компенсирани. И това може да се постигне именно чрез принципите на Фън Шуй учението.

Според китайските традиции спалнята е най-важното помещение в дома ви. Това е източникът на енергия за членовете на едно семейство. Леглото трябва да е солидно, с дървена рамка, задължително да бъде опряно до стената и да не е насочено към вратата. Най-добре е да бъде в центъра на стаята, така че наоколо да имате достатъчно свободно пространство за други мебели. Ако се намира в ъгъла, някой от партньорите ще се чувства като в капан.
 
Стаята трябва да бъде отпускаща, предразполагаща към почивка и да се използва само за спане и интимност. Избягвайте електроуредите (компютър, офис техника, телевизор, спортни съоръжения, книги) – те прекъсват кръговрата на енергията и могат да имат разрушителен ефект върху качеството на съня ви. Цветът и пространството са едни от най-важните Фън Шуй елементи в спалнята. Черното, кафявото или метални нюанси като бронзово и медно, могат да имат успокояващ ефект, особено ако делите леглото с половинката си. Фотографиите също са важни – най-добре е да изберете снимка на щастлива двойка или на природна картина.