За дома

Кое цвете ще ви донесе късмет според фъншуй?

Как цветята помагат за пречистване на енергията в дома

29.03.2016г. / 17 44ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Цветята са едно от най-красивите средства за украсяване на дома. Деликатността и нежността им влияят върху емоционалната ни настройка, спомагат за доброто ни настроение. Живите цветя със сигурност са добър начин да допринесете за добрата енергия в дома си.

Във фъншуй често се използват живи цветя за „лекуване“ на енергията в дома. Допускат се също изкуствени цветя, изработени от висококачествена коприна. Във фъншуй широко застъпено е разбирането, че цветята предизвикват еднакви положителни емоции у всички хора, независимо къде по света се намират.

В допълнение към красотата и изяществото, цветята могат да донесат в дома ви разцвет, късмет и благодат ако се поставят правилно, за да може Chi (естествената енергия) да преминава свободно през дома ви. Философията фъншуй често разглежда цветята откъм тяхната специфична символика, що се отнася до цветове, форми, големина.

Ето някои от най-разпространените цветни символи, застъпени във фъншуй символиката:

Божур

Чувствеността, която лъха от аромата на божура често се сравнява с красотата на млада жена, според фъншуй. Той се използва много отдавна в тази философия като лек за любовта и романтиката в дома. Това важи най-вече за розовите божури. За да привлечете любовта в дома си, слагайте по два розови божура в спалнята. Не се препоръчва, обаче, при двойки с дълготрайна връзка, тъй като това може да предизвика изневяра с по-млада жена.

Лотос

Цветовете на лотоса от векове се използват в китайската медицина. Всяка част от растението има лечебни свойства, което го прави най-подходящо за здрав и хармоничен дом. Лотосът символизира висшето съвършенство. Неговата чистота е божествена, според фъншуй.

Черешови цветчета

Разцъфващите цветове на каквито и да са овощни дръвчета в китайската философия са смятани за средство, което носи в дома енергията на ново начало, чувство на свежест и невинност. Във фъншуй се използват цветове на вишна, череша, праскова, ябълка, дрян. Най-често за пречистване на енергията, която спомага за здрав брак и силна любов, се използва черешовият цвят.

Свързани статии

Орхидея

Орхидеята според фъншуй се счита за класически символ на плодородието в дома. Поставянето й в дома способства за пречистване енергията на чистотата на духа и естествената съразмерност. Орхидеята се е превърнала в емблема на съвършенството във всички области на живота. Отглеждането й в дома ще ви донесе изобилие, съвършенство, красота, чистота, духовно израстване. Влиянието на енергията й е силно и в множество направления, което я прави най-използваното растение за канализиране на енергията в дома дори на Запад.

Нарцис

Според китайската философия нарцисът спомага за прочистване на енергията, която управлява успеха, кариерата, разцвета на талантите и способностите. Най-често във фъншуй се използва именно за подобряване на кариерата, успехите в работата. Ако държите цвят на нарцис на бюрото си, ще получите подобаваща награда за труда си. За тази цел за предпочитане е белият нарцис пред жълтия.

Хризантема

Това цвете ще внесе в дома ви баланс и лекота. Същевременно силната ян енергия спомага за привличане на добър късмет за всички в дома ви. Според китайските философи това цвете ще балансира хармонията, комфорта и удоволствието от живота в семейството ви.

Цветята са незаменимо мощно средство за освежаване, заздравяване и подобряване енергията в дома ви. Независимо дали са свежи от градината или от магазина, дали са изобразени в картина или фотография, цветята са най-добрият начин да украсите и освежите дома си, както и да заздравите Chi енергията в дома и семейството си.

Коментирай
Здраве и красота