Здраве и красота

Фъншуй цветове за добро здраве

Синьото е цветът на освобождаването

19.02.2016г. / 16 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според философията на фъншуй всяка част от тялото се свързва с определен цвят. Вижте кои цветове върху кои здравословни проблеми имат благоприятен ефект. Добавете ги в дома си, офиса или като част от вашата визия.

Лилав

Тази мощна комбинация от силно червено и успокояващо синьо, създава едно равновесие и помага да възстановите тялото си. Ако страдате от епилепсия или химически дисбаланс, носете лилав цвят.

Фъншуй свързва скелетната система с този цвят, така че, ако страдате от дисплазия на тазобедрената става, болки в гърба или сколиоза, можете да се възползвате от лилавото.

Синьо

Синьото е цветът на освобождаването. Добавянето на този цвят в дома или като част от облеклото ще ви помогне да освежите тялото си след продължителни периоди на работа. Синият цвят е идеален за хората, които са хиперактивни.

Във фъншуй кръговете синьото се свързва с щитовидната жлеза. Независимо дали имате свръхактивна или забавена функция на жлезата, този цвят може да помогне да я балансирате.

Снимка: istock

Зелен

Зеленият цвят е приет за багра, която насърчава растежа. Не бива да носите зелено, ако имате здравословни проблеми, в които трябва да се инхибира растежа на лошите клетки. Зеленият цвят се препоръчва, ако страдате от анемия, лоша сперматогенеза, счупени кости, мазоли, микози, брадавици.

Жълт

Цвят, който добавя светлина. Хората, които страдат от болестта на Алцхаймер може да имат голяма полза от този цвят, тъй като може да им помогне да се справят с когнитивните увреждания.

Ако често сте стресирани, депресирани, добавете повече жълто в ежедневието си, не само като дрехи или аксесоари, но като нещо малко в дома или офиса. При слаба имунна система или друго сериозно заболяване, което засяга всяка част от тялото ви, жълтият цвят може да бъде много полезен.

Оранжев

Оранжевият цвят е сила. Той може да ви бъде отлична помощ при храносмилателни проблеми, тъй като помага да конвертирате храната в енергия по възможно най-ефективния начин. Също така оранжевите багри могат да ви помогнат, ако страдате от колит, синдром на раздразнените черва, гадене или хранителни алергии.

Фъншуй свързва този цвят с дебелото черво, пикочния мехур и таза, така че ако имате здравословни проблеми, свързани с тези области, оранжевото може да ви помогне.

Коментирай